Kahdeksan onnenpäivää – osa 4

4.01.2009 - 2:28 / sdall.


Kategoria: Uncategorized.Yksi vastaus - “Kahdeksan onnenpäivää – osa 4”

  1. keijjo Kirjoittaa:

    Irc-galleria-kritiikki oli osuva. Kakkosneloseen se sopii huonommin kuin muuhun tuotantoosi, koska juuri 24 tunnin sarjakuvassa on ratkaiseva hyöty valmiista, hallitusta, toimivasta tyylistä. Kun tietää miten piirtää, voi keskittyä tarinaan.

    Improissa keskitytään tarinaan ja unohdetaan tyyli kokonaan. Vaikka ne on tarkoitettu roskikseen, moneen niistä on osunut mahdottoman toimiva toteutus, ja niitä on päätynyt painoasuun.

    Sen sijaan blogissa olisi paikka kokeilla ja koetella: Lukijakunta on tuttua ja hanakkaa juttelemaan. Lukijat tuntevat tyylisi ja reagoivat poikkeamisiin. Toden tapahtumat eivät välity yleistyylillä, niihin sisältyy tunnevivahteita joiden osuvaa ilmaisemista kannattaisi todella miettiä. Onko jollain esineellä ratkaiseva merkitys? missä koossa esine/asia nähdään? valaistus? kulma? muut aistit? mihin asia liittyy ja miltä ominaisuudeltaan? Esimerkiksi se ettei oikein pidä jouluruuista, olisi varmaan piirrettävissä.

    Toisten sarjakuvia lähilukemalla voi löytää vinkkejä, miten tuntemuksia pystyy välittämään vieraalle lukijalle harkitulla kuvakerronnalla. Tai miten ei pysty, jolloin oivaltaa kuinka jokin olisi suoritettavissa paremmin. Siksi arvosteluharjoituksia tyrkytetään.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus